Reklama
07.05.2021
W ostatnich latach moje podejście do gotowania zmieniło się. Zawsze szukałem mistrzów, od których mógłbym się uczyć. Byłem u Pierre’a Garniera, chwilę w Nomie. Myślałem, że trzeba wszystko zmienić, wymyślić na nowo. Wydawało mi się, że kuchnia powinna być nowoczesna i pełna niespodzianek. Dzisiaj uważam, że kuchnia powinna być prosta, smaczna i nieprzekombinowana – mówi kucharz Grzegorz Łapanowski, który specjalnie dla nas przygotował rybę w sosie holenderskim z zielonymi warzywami i pieczonymi ziemniakami.
Proporcje przepisu:
2 filety z pstrąga
1 pęczek szparagów zielonych
2 żółtka
2 łyżki soku z cytryny
100 g masła
szczypta soli
600 g młodych ziemniaków
ulubione kiełki
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.