Otwarty kilka miesięcy temu w warszawskim Hotelu Bristol gin bar Lane’s szybko zdobył serca nie tylko miłośników ginu, ale i peruwiańsko-japońskich smaków. Wiosną, latem i ciepłą jesienią naturalnym przedłużeniem Lane’s staje się najbardziej reprezentacyjna ulica Warszawy – Krakowskie Przedmieście.
Letni taras Lane’s urządzono w stylu współgrającym z majestatyczną bryłą hotelu. Stoliki i sofy ustawione wzdłuż fasady stanowią idealny punkt obserwacyjny tętniącego życiem miasta. Subtelne pastele połączono z drewnem, a stylowe, wygodne meble oraz donice z roślinami dodają przytulności.
W menu baru znajdziemy sezonowe koktajle, podawane w fontannach przeznaczonych do serwowania alkoholi, którymi można delektować się większą grupą. Najlepiej wybrać się do Lane’s z przyjaciółmi. Oprócz ulubieńców, takich jak Porn Star Martini czy Negroni, znajdziemy tu nowości, Mr. Lane’s Lemonade na bazie ginu, likieru Amaro Lucano z dodatkiem m.in. liczi czy Coolane’s – gin, biały wermut w mariażu z likierem melonowym i mlekiem migdałowym.
Najlepsze koktajle warto skomponować ze znakomitą kuchnią. W karcie dań niezmiennie kuchnia Nikkei – peruwiańsko-japońskie smaki, tym razem z wiosenno-letnim twistem. Szef kuchni poleca stek Anticuchos z wołowiny Wagyu, udon wege z wędzonym tofu, czy tuńczyk ahi.
Bar zaprasza codziennie od 12:00 – od niedzieli do wtorku do 23:00, w środy do 1:00 a od czwartku do soboty do godz. 2:00 w nocy. Od czwartku do soboty od 20:00 odbywają się tu również sety DJ-skie.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.