Znaleziono 0 artykułów
26.10.2023

Amerykańska kuchnia z twistem wschodnich smaków dzieciństwa. Pierwszy Milk Bar w Polsce

26.10.2023
Pierwszy Milk Bar w Polsce. Kijowski koncept w Warszawie (Fot. Materiały prasowe)

Milk Bar to kijowski koncept, który w Ukrainie od prawie 10 lat z powodzeniem serwuje amerykańską kuchnię wzbogaconą wschodnimi smakami dzieciństwa. Zachwyca on nie tylko daniami, ale także przytulnym wnętrzem, które od samego rana zaprasza na kawę i śniadanie, a wieczorem zamienia się w eleganckie miejsce z kartą win i koktajli. Teraz restauracja została otwarta także w warszawskiej Elektrowni Powiśle.

Milk Bar to pierwsza amerykańska restauracja w Kijowie, która otworzyła drzwi także dla czworonożnych przyjaciół swoich gości. Teraz koncept pojawił się także w Elektrowni Powiśle, przenosząc do Warszawy swoją wyjątkową estetykę oraz kultowe dania i wypieki. Dużą część Milk Baru stanowi bowiem piekarnia, która kusi pachnącym pieczywem oraz słodkimi ciastami, puddingami i muffinkami już od samego rana. Jest to więc idealne miejsce na śniadanie lub brunch, w ofercie którego oprócz autorskich croissantów znajdziemy także kultowe tosty z awokado, hash brown z łososiem czy truflową jajecznicę. Wkrótce będzie można tam skosztować także lodów w przeróżnych smakach – od waniliowych, po kozie mleko i lawendę.

Pierwszy Milk Bar w Polsce. Kijowski koncept w Warszawie (Fot. Materiały prasowe)

Szczególną uwagę zwraca wystrój miejsca. Jego przestronne wnętrze, w którym znajdują się pokaźnych rozmiarów bar, otwarta kuchnia i kuszące witryny z wypiekami, utrzymane jest w surowej, minimalistycznej estetyce. Przytulnego klimatu restauracji nadaje jednak obecność drewna oraz zieleni w postaci drzewek oliwnych.

„Święto kiedy chcesz” – to idea, która przyświeca marce od początku jej istnienia, a od teraz wita wszystkich gości przekraczających próg nowo otwartej restauracji w Elektrowni Powiśle. Jak mówi założyciela i właścicielka Milk Baru Anna Kozachenko: – Naszym celem było stworzenie miejsca, w którym codzienna celebracja nabiera innego wymiaru. Dajemy pozytywne emocje, kiedy ktoś ich potrzebuje, oraz świętujemy dobre samopoczucie naszych klientów. Obejmujemy ich wyjątkową troską – ogromną wartością są dla nas ludzie: zarówno klienci, jak i pracownicy.

Aleksandra Lipka
  1. Styl życia
  2. Miejsca
  3. Amerykańska kuchnia z twistem wschodnich smaków dzieciństwa. Pierwszy Milk Bar w Polsce
Proszę czekać..
Zamknij