W Zakopanem co roku rozkwitają nowe miejsca, jak krokusy w Dolinie Chochołowskiej. En Hotel powstał w sercu Tatrzańskiego Parku Narodowego z kamieni wydobywanych z pobliskich potoków, a sąsiadująca z nim leśniczówka została odbudowana z ruiny. Serwuje się tu góralskie przysmaki turystom schodzącym ze szlaków w Kuźnicach. Zachwycił nas Dom Krzeptówki 133 prowadzony przez rodzinę Krzeptowskich – tę samą, która od pokoleń zajmuje się schroniskiem w Dolinie Pięciu Stawów. Ale też nowy koncept Stary Niedźwiedź łączący hotel z rewelacyjną restauracją fine dining. Warto wspomnieć o restauracji Giewont, która znalazła się w rekomendacjach przewodnika Michelin, czy kawiarni speciality La Mano – okazuje się, że przywiązanie do tradycji nie wyklucza jakości i pasji.
Reklama
28.08.2024
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.