Najlepsze włoskie restauracje w Polsce, szefowie kuchni prosto z Włoch, koktajle na bazie wermutów, które przyjemnie zaostrzą apetyt. Od 7 do 9 czerwca spędzamy czas w gronie przyjaciół w Elektrowni Powiśle.
Aperitivo Time Food Festival to wydarzenie, podczas którego goście będą mogli poczuć włoski klimat popołudniowego aperitivo.
Od 7 do 9 czerwca w Elektrowni Powiśle chętni będą mogli spróbować przysmaków przygotowanych przez topowe włoskie restauracje z Polski. Nowa lokalizacja na mapie stolicy przyciągnie lokale z Warszawy: Trattoria Boccone, Leonardo Verde, Ciao a Tutti, Culinaria Italiana, Figlia di Papà, ORZO, Quattro Canti, Vaffanapoli i Amuni oraz Fifne Lody Włoskie i Pan Panini z Poznania, a także Piec na Szewskiej z Wrocławia.
To nie wszystko. Na zaproszenie Restaurant Week na festiwal przyjadą szefowie kuchni kultowych włoskich restauracji: Zanze, Osteria Magenes i Caffe' Arti E Mestieri. W menu na pewno nie zabraknie więc risotto, makaronów i oczywiście pizzy, a także klasycznych włoskich deserów.
Dania uzupełniać będą koktajle na bazie wermutów. Barmani serwować będą Martini Bianco & Tonic, Martini Asti, Martini Prosecco oraz nowe Martini Fiero & Tonic z dodatkiem czerwonych pomarańczy. To lekkie, chłodne i orzeźwiające propozycje, które idealnie komponują się z jedzeniem.
Kulinarnym doznaniom będą towarzyszyć m.in. warsztaty kulinarno-sensoryczne z Larą Gessler, warsztaty fotograficzne z Wujaszkiem Lifestyle, a także warsztaty koktajlowe. Wszystko w odpowiedniej oprawie, która została stworzona z myślą o kadrach na Instagramie.
Pełen program wydarzenia znajdziecie na martini.restaurantweek.pl. Wstęp na wydarzenie jest darmowy.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.