Polska edycja Gault&Millau, jednego z najbardziej prestiżowych przewodników kulinarnych na świecie, zaprasza na wyjątkowe wydarzenie: Culinary Innovators. Tego nie może przegapić żaden foodies!
Już 8 lipca – na Torze Wyścigów Konnych na warszawskim Służewcu – Gault&Millau Polska organizuje Culinary Innovators. Organizatorzy gwarantują święto smaku i miejsce do wymiany inspiracji, doświadczeń i trendów.
W przestrzeni zabytkowej Trybuny Toru Wyścigów Konnych odbędą się liczne degustacje wyśmienitych dań, win, piw, koktajli, polskich cydrów oraz wód, prezentacje wybitnych ekspertów sztuki kulinarnej, nauki i designu, a także pokazy nowych technologii.
Wydarzenie będzie podzielone na kilka stref, z których każda odpowiadać będzie innej tematyce szeroko powiązanej z kulinariami:
Strefa Kreacji. Za oprawę kulinarną w tej strefie zadbają niezwykłe osobowości: Magdalena Ossowska – odznaczona czapkami i gwiazdkami szefowa kuchni z Niemiec; Ernest Jagodziński – Szef Kuchni i właściciel poznańskiej restauracji Autentyk, Szef Jutra 2017 Gault&Millau Polska; Jakub Emanuel Malec – Executive Chef Hotelu Novotel, niekwestionowany autorytet ważnego i niezwykle modnego na świecie trendu zero waste; Michał Gniadek – Szef Kuchni Restauracji Plato, Młody Talent 2018 Gault&Millau Polska; Wojciech Harapkiewicz – Szef Kuchni restauracji Babinicz, Szef Kuchni Tradycyjnej 2018 Gault&Millau Polska. Mistrzowie fine diningu przygotują dania w stylu FUN diningu.
Strefa Degustacji. To w niej odbędzie się prezentacja najlepszych cydrów, win oraz piw.
Strefa Inspiracji. Jeśli chcecie się dowiedzieć, jakie są aktualne trendy światowe, zajrzyjcie tam koniecznie. Zaprezentują je wybitni eksperci sztuki kulinarnej, nauki i designu.
Strefa Innowacji. Znajdziecie tam premiery najciekawszych produktów i nowych technologii związanych ze sztuką kulinarną.
Strefa Chill. To nie tylko relaks, to również wymiana myśli i networking.
Strefa Kibica. Jeśli lubicie wyścigi konne, zajrzyjcie koniecznie do tej strefy.
Culinary Innovators otwiera sezon letnich wydarzeń kulinarnych w Polsce.
Gault&Millau to jeden z najbardziej prestiżowych i wpływowych przewodników kulinarnych, który kształtuje kulturę gastronomiczną na świecie. Jego historia sięga 1961 roku. To właśnie wtedy francuscy dziennikarze Henri Gault oraz Christian Millau rozpoczęli cykl felietonów dotyczących odwiedzanych przez nich paryskich restauracji. Dziś, po ponad 50 latach, anonimowi, wyszkoleni i niezależni inspektorzy dokonują oceny restauracji według międzynarodowych standardów. Kierują się takimi zasadami jak: niezależność wobec ocenianych restauracji, anonimowość inspekcji, opłaty za posiłki. Żółty Przewodnik, obecny jest w 25 krajach. Wyznacza trendy na rynku kulinarnym świata, Polska do tego grona dołączyła w 2014 roku.
Bilety na Culinary Innovators by Gault&Millau Polska można zakupić TU.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.