Dobre jedzenie to dobre życie
Ewelina Fabisiak porzuciła pracę w korporacji, żeby razem z partnerem budować I Love Juice, markę zajmującą się zdrowym jedzeniem.
– Jesteś tym, co jesz – powiedział blisko 100 lat temu amerykański lekarz i popularyzator zdrowia Victor Lindlahr. To zdanie, trafne w swojej prostocie, zrobiło międzynarodową karierę. Wybrzmiewa szczególnie mocno dziś, kiedy zdrowe jedzenie stanowi prawdziwe wyzwanie.
„Zdrowe” nie oznacza tylko zbilansowanej diety bogatej w składniki odżywcze, witaminy, mikro- i makroelementy, dzięki którym mamy energię, dobre samopoczucie i zdrowy wygląd. „Zdrowe” to również świeże, wolne od pestycydów i konserwantów, w niewielkim stopniu przetworzone. Taką zasadą kieruje się Ewelina Fabisiak, edukatorka i pasjonatka w zakresie żywienia, z wykształcenia dietetyczka i prawniczka, założycielka I Love Juice.
Zacznij od śniadania
Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi – mówi chińskie przysłowie. I Love Juice to przestrzeń w warszawskiej restauracji Wilanów, specjalizująca się w zdrowych posiłkach, od których warto rozpocząć dzień.
Na co masz dziś ochotę? Proteinowe naleśniki z wegańskim twarożkiem z nerkowców, bezglutenowe tacos czy rogalik z ekologicznym łososiem?
Ewelina opracowała też specjalne propozycje w menu na słabsze dni. Na problemy z trawieniem zamów Zdrową Wątrobę, shot wyciśnięty z grejpfruta, selera naciowego i ostropestu. Kiedy czujesz fizyczną słabość, masz okres albo skłonność do anemii, sięgnij po Super Żelazo, esencjonalny shot z buraka, kakao i szpinaku.
– Marzyliśmy o tym, żeby stworzyć miejsce wyjątkowe, z dobrą energią i przyjazną atmosferą, które daje radość naszym gościom i możliwości rozwoju nam i ludziom, z którymi pracujemy – mówi Ewelina, w imieniu swoim i partnera Marcina, z którym od siedmiu lat buduje markę.
– Każdy szczegół jest dopracowany. Cieszymy się, kiedy okazuje się, że stać nas na nowe lampy czy stworzenie nowej sali, w której mogę rozwijać swoją mikrohodowlę ziół i kwiatów – dodaje.
Dieta szyta na miarę
Osoby mieskzające w Warszawie i okolicach mogą zamówić dietę „uszytą na miarę”. To znaczy, że menu zostanie dopasowane do preferencji żywieniowych, stylu życia i realnych zapotrzebowań organizmu. Jak zapewnia Ewelina, od innych diet dostępnych na rynku odróżnia ją indywidualne podejście.
Zespół I Love Juice wybiera produkty najwyższej jakości, kierując się filozofią slow food np. sięga po certyfikowane i dzikie ryby. Ponadto, posiłki są świeżo przygotowywane, maksymalnie na dwie godziny przed dostawą do klienta.
Firma zapewnia też kontakt klienta z dietetykiem, który odpowiada na wszystkie palące pytania. Takie rozwiązania możliwe są tylko dzięki zaangażowaniu zespołu i ograniczonej liczbie zamówień. Firma deklaruje, że prowadzi diety dla maksymalnie 30 osób w jednym czasie.
– Wspólnie z naszymi podopiecznymi wychodzimy z chorób, osiągamy niesamowite cele sportowe. Rodzą się i dorastają z nami dzieci. Kocham tę część mojej pracy i daję z siebie bardzo dużo – mówi Fabisiak, opisując bliskie relacje ze stałymi klientami.
Detoksy – roślinna siła
– Diety premium zainspirowały nas do opracowania Detoksów, czyli pakietów posiłków i napojów funkcjonalnych. Najnowsze badania wykazały, że dzień detoksu istotnie wspiera wątrobę – dodaje twórczyni marki.
Jakościowe jedzenie wymaga zrównoważonego opakowania. W I Love Juice to szklane opakowania zwrotne, które można używać i przetwarzać wielokrotnie. – Pragnę zarażać innych mikrodziałaniami i braniem odpowiedzialności za swoje decyzje, a mój szacunek do Matki Ziemi zrodził się z chęci poznawania świata – podkreśla Ewelina.
Detoksy I Love Juice można kupić również w sklepie internetowym, są dostarczane na terenie całego kraju.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.