Znaleziono 0 artykułów
22.10.2021

Yelloweek Streetfood: Spotkanie światów

22.10.2021
Seafood Station / Fot. materiały prasowe

Druga edycja wyjątkowego festiwalu kulinarnego powraca. Od 22 października do 7 listopada w wybranych restauracjach będzie można spróbować przygotowanych specjalnie na tę okazję dań oraz wypić kieliszek szampana.

10 restauracji, 10 szefów kuchni i 10 przygotowanych specjalnie na tę okazję dań – po roku przerwy jeden z najciekawszych festiwali kulinarnych w Warszawie powraca. Druga edycja Yelloweek Streetfood zapowiada się równie smacznie, co poprzednia.

The Alchemist / Fot. materiały prasowe

Podczas specjalnego śniadania dla wybranych dziennikarzy, przedstawiciele marki Veuve Clicqout zdradzili nam szczegóły tegorocznej odsłony wydarzenia. Jak zawsze, punktem wyjścia było spotkanie dwóch, z pozoru różnych światów – luksusowego szampana i ulicznego jedzenia. To prawdziwa uczta dla smakoszy.

W drugą edycję wydarzenia zaangażowały się jedne z najlepszych restauracji specjalizujących się w streefoodzie w stolicy. I tak w Port Royal do lampki dobrze schłodzonego szampana zjemy bao z krewetkami w panko, w Thai Thai spróbujemy roladki z kaczką, a w Bydło i Powidło na Saskiej Kępie – fish rolle z fytkami.

Port Royal / Fot. materiały prasowe

Data rozpoczęcia festiwalu nie jest przypadkowa – 22 października to Międzynarodowy Dzień Szampana. Nie ma lepszego sposobu, by go uczcić niż wypić kieliszek z ukochaną osobą czy w gronie przyjaciół. Yelloweek Streetfood 2021 potrwa do 7 listopada. 

Więcej szczegółów na yelloweek.pl.

Julia Właszczuk
  1. Styl życia
  2. Kulinaria
  3. Yelloweek Streetfood: Spotkanie światów
Proszę czekać..
Zamknij