Druga edycja wyjątkowego festiwalu kulinarnego powraca. Od 22 października do 7 listopada w wybranych restauracjach będzie można spróbować przygotowanych specjalnie na tę okazję dań oraz wypić kieliszek szampana.
10 restauracji, 10 szefów kuchni i 10 przygotowanych specjalnie na tę okazję dań – po roku przerwy jeden z najciekawszych festiwali kulinarnych w Warszawie powraca. Druga edycja Yelloweek Streetfood zapowiada się równie smacznie, co poprzednia.
Podczas specjalnego śniadania dla wybranych dziennikarzy, przedstawiciele marki Veuve Clicqout zdradzili nam szczegóły tegorocznej odsłony wydarzenia. Jak zawsze, punktem wyjścia było spotkanie dwóch, z pozoru różnych światów – luksusowego szampana i ulicznego jedzenia. To prawdziwa uczta dla smakoszy.
W drugą edycję wydarzenia zaangażowały się jedne z najlepszych restauracji specjalizujących się w streefoodzie w stolicy. I tak w Port Royal do lampki dobrze schłodzonego szampana zjemy bao z krewetkami w panko, w Thai Thai spróbujemy roladki z kaczką, a w Bydło i Powidło na Saskiej Kępie – fish rolle z fytkami.
Data rozpoczęcia festiwalu nie jest przypadkowa – 22 października to Międzynarodowy Dzień Szampana. Nie ma lepszego sposobu, by go uczcić niż wypić kieliszek z ukochaną osobą czy w gronie przyjaciół. Yelloweek Streetfood 2021 potrwa do 7 listopada.
Więcej szczegółów na yelloweek.pl.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.