Zbliżające się święta to nie tylko rodzinna atmosfera, zabawne swetry i gwiazdkowe prezenty. To znakomite wigilijne potrawy i tradycyjne, pachnące makiem i miodem desery, którymi celebrujemy ten magiczny czas. Niezwykłe słodkości znajdziecie w wyjątkowym miejscu na mapie stolicy – Kaiser Patisserie.
Kaiser Patisserie, którą znajdziecie tuż obok Elektrowni Powiśle (która w grudniu przyciąga wyjątkową, świąteczną atmosferą już od samego progu) to nie tylko miejsce serwujące wyśmienite wypieki. To także synonim pasji do wytwornego cukiernictwa, które w mgnieniu oka rozbudza apetyt na podróż po różnych zakątkach świata.
Wyroby Kaiser Patisserie charakteryzują się bowiem połączeniem tradycji z nowoczesnością. W ofercie – co szczególnie istotne w świątecznym okresie – znajdzie mnóstwo propozycji znanych nam wszystkim bożonarodzeniowych wypieków, które wzbogacone zostały wykwintnymi aromatami. Smak pieczonych kasztanów, wytrawny piernik bawarski, powidła śliwkowe, makowce z bakaliami – to wszystko oferuje w cukiernia przy ulicy Zajęczej w Warszawie.
Co więcej, cukiernia Kaiser Patisserie zadbała także o miłośników nieco bardziej ekstrawaganckich smaków. W karcie znajdziecie bowiem financier kokosowy z morelą wzbogacony palonym masłem i orzechami z Piemontu, ciasto kasztanowe z waflami belgijskimi i likierem Frangelico oraz tort z stufletowym biszkoptem kakaowym i marmoladą.
Wszystko serwowane nie tylko w lokalu, ale także w formie zestawów prezentowych, które idealnie sprawdzą się pod choinkę lub na świątecznych stole.
Oprócz Warszawy do Kaiser Patisserie warto wstąpić w Gdańsku, Gdyni, Sopocie, Szczecinie, Słupsku i Kołobrzegu.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.