Kawa N°20 Nespresso efektem dwudziestoletnich poszukiwań smaku idealnego
Nespresso prezentuje kawę N°20 pełną nie tylko kolumbijskich aromatów, lecz także pasji. Jej aromat to efekt wieloletnich poszukiwań idealnej kompozycji.
Obsesja na punkcie perfekcji, chęć przeżycia wyjątkowego doświadczenia oraz fascynacja głębokim smakiem kawy. To wszystko jest nie tylko ucieleśnieniem wartości Nespresso, ale także powodem dwudziestoletnich poszukiwań idealnych ziaren kawy. Ich wynikiem jest nowa, sezonowa N°20, której aromat docenią najwięksi smakosze.
Kawa N°20 Nespresso bazuje na ziarnach Arabiki
Co wpływa na jej wyjątkowy smak? Wysokiej jakości ziarna Arabiki pochodzące z regionów Cauca i Caldas w Kolumbii, których poszukiwania zajęły specjalistom Nespresso prawie dwadzieścia lat. N°20 opracowana została z myślą o stworzeniu wyjątkowego i niespotykanego dotąd smaku. Zawiera nuty kwiatu pomarańczy, którym towarzyszą bogate kwiatowe i owocowe aromaty oraz cytrynowa kwasowość. To niecodzienne połączenie tworzy kawę o rzadko spotykanej, eleganckiej i subtelnej osobowości. Sami miłośnicy tego wykwintnego napoju przyznają, że to smak, którego nie mieli okazji doznać nigdy wcześniej. Bariści Nespresso polecają spróbować N°20 przede wszystkim w postaci espresso.
Niezapomniane doznania smakowe dzięki N°20
Karsten Ranitzsch, Head of Coffee w Nespresso tłumaczy: – N°20 to unikalna kawa, która została stworzona wyłącznie dla marki Nespresso. Jest owocem starannej selekcji ziaren oraz troski o każdy etap produkcji, co gwarantuje jej wyjątkowy smak i jakość. To idealna propozycja dla tych, którzy cenią sobie niezapomniane doznania smakowe i chcą odkrywać unikalne kawy oferowane przez Nespresso.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.