Podcast „Starecka – od kuchni”, s. 1, odc. specjalny: Podróż w czasie z Natalią Mętrak-Rudą
Zamek Królewski w Warszawie to nie tylko dawna siedziba władców Polski. Tamtejsza kuchnia zamkowa ma długą, fascynującą i pełną światowych wątków historię. Uchylamy rąbka tajemnicy i szukamy w niej inspiracji. Które z przepisów szefa kuchni króla Stanisława Augusta Poniatowskiego stałyby się dzisiaj wiralami na TikToku?
Naszą przewodniczką po historii kuchni Zamku Królewskiego w Warszawie jest dziennikarka kulinarna Natalia Mętrak-Ruda, autorka książki o historii wegetarianizmu „Warzywa zjedz, mięso zostaw” i bloga o historii kulinariów „Przeszłość od kuchni”, tłumaczka literatury anglojęzycznej i włoskiej, doktorka kulturoznawstwa.
Partnerem tego odcinka podcastu jest Zamek Królewski w Warszawie. Rozmowa odbyła się w ramach świętowania jubileuszu 50-lecia odbudowy Zamku.
Zobacz także:
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.