Znaleziono 0 artykułów
03.10.2022

Podcast „W pogoni za kolacją”, s. 2, odc. 1: Hiša Franko

03.10.2022
(Fot. Jakub Pleśniarski)

Miała zostać dyplomatką albo mistrzynią olimpijską w narciarstwie, ale los wywrócił zawiódł ją do kuchni rodzinnej restauracji. Dzisiaj Ana Roš uchodzi za jedną z najbardziej utalentowanych szefowych kuchni, której umiejętności przypieczętowały liczne nagrody i wyróżnienia. A prowadzona przez nią restauracja trafiła do światowej czołówki. I to serwując gościom tylko to, co można znaleźć w najbliższej okolicy, czasem niemalże za starym domem, w której mieści się restauracja. Dzięki Roš niepozorny kraj w Europie Centralnej, stał się mekką smakoszy oraz miłośników naturalnych win. W pogoni za kolacją ruszamy do Słowenii, by odwiedzić dwugwiazdkową restaurację Hiša Franko.

 

1/7 Restauracja Hiša Franko

2/7 Restauracja Hiša Franko

3/7 Restauracja Hiša Franko

4/7 Restauracja Hiša Franko

5/7 Restauracja Hiša Franko

6/7 Restauracja Hiša Franko

7/7 Restauracja Hiša Franko

Małgorzata Minta
  1. Styl życia
  2. Kulinaria
  3. Podcast „W pogoni za kolacją”, s. 2, odc. 1: Hiša Franko
Proszę czekać..
Zamknij