Program Żabki, Porcja DobreGO!, łączy odpowiednio zbilansowane posiłki z dobrym smakiem, uwzględniając przy tym styl życia konsumentów. Pełnowartościowe produkty są dostosowane do każdej pory dnia, co pozwala na łatwe i szybkie włączenie ich do diety.
Nowy program Żabki „Porcja DobreGO!” oferuje pełnowartościowe i zbilansowane pod kątem racjonalnego żywienia produkty, które spełniają oczekiwania konsumentów i dopasowują się do stylów ich życia. Oferta marki powstała we współpracy z dietetykiem, opiera się na pełnowartościowych produktach, po które można sięgać regularnie, bez konieczności czasochłonnego ich przygotowania.
– Dobre jedzenie nie powinno być trudno dostępne ani czasochłonne. Wierzymy, że każdy powinien mieć możliwość cieszenia się pełnowartościowymi posiłkami, które dopasują się do indywidualnych oczekiwań i danej sytuacji. Pragniemy również potwierdzić to, że ekologia rozumiana poprzez zrównoważone jedzenie jest jednym z filarów naszej działalności i wpisuje się we wszystkie plany rozwojowe sieci – mówi Anna Grabowska, wiceprezeska zarządu ds. strategii konsumenckich Grupy Żabka.
Pełnowartościowe produkty na każdą porę dnia
W programie Porcja DobreGO! znajdują się produkty dostosowane do każdej pory dnia. Na śniadanie sprawdzi się kanapka Tomcio Paluch z porem i jajkiem w dwóch różnych wariantach: gotowanym oraz w formie pasty. W porze lunchowej możemy sięgnąć po aromatyczne zupy Szammam, zaś jako dania główne do wyboru mamy spaghetti przypominające bolońskie, Plant Hunter, sałatkę cezar Tomcio Paluch, czy filet z kurczaka z warzywami i puree Szamamm. Jako przekąski dostępne są orzechy nerkowca i migdałów Haps!.
Ponadto posiłki i przekąski, oznaczone specjalną naklejką, posiadają najwyższe możliwe noty Nutri-Score A i B, które informują o profilu żywieniowym danego posiłku i pozwalają na balansowanie codziennego jadłospisu.
– Sieć Żabka dobre żywienie czyni zdecydowanie łatwiejszym. W naszym asortymencie marek własnych znajdziemy produkty, w których „smacznie” i „zdrowo”, nie są w opozycji, to my zadbaliśmy o najlepszą jakość składników, o ich odpowiednie proporcje w gotowych posiłkach, walory odżywcze i zdrowotne, których coraz częściej oczekujemy od gotowych produktów – mówi dietetyczka Agnieszka Piskała-Topczewska, Kierowniczka Dobrego Żywienia w Grupie Żabka.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.