Marka Lubella zachęca do przygotowywania domowych dań jak z najlepszych restauracji
Makarony, wypieki, desery we włoskim stylu jak z wakacyjnych wyjątkowych restauracji, ale przygotowane we własnej kuchni? Marka Lubella, realizując koncept Prosta Pasta, podpowiada, jak zrobić takie dania.
Nowe smaki, kuszące aromaty, wyjątkowa atmosfera – z tych powodów lubimy bywać w restauracjach. Ale nie zawsze możemy pozwolić sobie na taką przyjemność na co dzień. Tymczasem niektóre z restauracyjnych dań można łatwo przygotować w domu.
Nietrudne do zrobienia posiłki składają się na kuchnię włoską, tak bardzo przez nas lubianą. Wystarczą dobrej jakości składniki oraz dużo radości z przyrządzania jedzenia dla siebie i najbliższych.
O tym, jak bardzo mogą smakować proste dania z makaronów, mogli przekonać się goście pierwszej restauracji marki Lubella, Prosta Pasta, otwartej 5 lutego na warszawskiej Pradze.
Makaronowe menu Lubella: Proste i efektowne
Na gości wyjątkowego wieczoru, zorganizowanego przez Lubellę, czekało menu złożone z rozmaitych potraw. Wszystkie dania zostały przygotowane na bazie makaronów marki; pojawiły się one nawet w deserze. Kolacja okazała się pełna inspiracji i pomysłów na ciekawe kulinarne rozwiązania, które można przenieść do domowej kuchni.
Restauracja Prosta Pasta pojawiła się na warszawskiej Pradze na jeden dzień. Organizatorzy wydarzenia sprawili, że miejsce swoim klimatem przypominało domowe zacisze. Miękkie kanapy, wyspa kuchenna, meble tworzyły wrażenie przytulności. A co można było zjeść? Każdy z gości miał do wyboru rodzaj przystawki, dania głównego, deseru. Na koniec uczestnicy kolacji zostali poproszeni o wycenienie swoich posiłków. Wszyscy byli przekonani, że koszt dań będzie dużo wyższy, niż był w rzeczywistości. Smaczny makaron „pióra” z wędzoną szynką, pieczarkami i sosem serowym został wyceniony na 11,50 zł. A deser – szarlotka z makaronem „pełnoziarniste pióra”, podana z lodami i karmelem – kosztowała 9,50 zł. Goście byli pozytywnie zaskoczeni nie tylko kosztem kolacji, lecz także pomysłami kulinarnymi, które łatwo zrealizować w domu.
Lubella zapewnia restauracyjne smaki we własnym domu
Jasne jest, że posiłki przygotowywane we własnej kuchni cieszą najbardziej, jeśli są nie tylko smaczne i zdrowe, lecz także atrakcyjnie podane. Jak przekonuje marka Lubella, doświadczenie jedzenia w domowym zaciszu i radość z wizyty w restauracji wcale nie muszą bardzo się od siebie różnić. Przeciwnie, restauracyjne smaki i sposoby podawania posiłków możemy przenieść na własne stoły.
Najlepszym tego dowodem był wieczór w restauracji Prosta Pasta. Marka Lubella pokazała, jak z użyciem łatwo dostępnych składników można stworzyć dania godne restauracyjnej oprawy, w dodatku w przystępnej cenie.
Wiadomo też, że domowe gotowanie może dawać dużo satysfakcji i że nie zawsze potrzebujemy do tego umiejętności szefów kuchni nagradzanych gwiazdkami Michelin. Często wystarczy po prostu dobry pomysł. – Jestem bardzo za tym, by uświadamiać, że jedzenie w domu może być równie pyszne, jak to przygotowywane w restauracjach. Mój dzisiejszy makaron spaghetti z marynowaną dynią, pomidorkami i mascarpone był wyśmienity i z przyjemnością odtworzę go w domu. Przepis nie jest skomplikowany, a składniki łatwo dostępne – przekonywała gościni wieczoru Paulina Krupińska.
Ideę Lubelli zdecydowanie wspierają również inni zaproszeni goście, wśród nich przedstawiciele mediów, twórcy internetowi oraz gwiazdy, m.in. Lara Gessler, Michał Korkosz, Zuzanna Lisowska, Mateusz Glen, Maciej Je.
Na koniec kolacji goście otrzymali paczki z przepisami i składnikami, aby móc odtworzyć dania we własnych domach. Każdy z nas będzie mógł poznać te przepisy na stronie Lubella.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.