Grand Blue w Sopocie prezentuje nowe menu i zaprasza na kolację komentowaną
Restauracja Grand Blue w hotelu Sofitel Grand to kultowe miejsce na mapie Trójmiasta, które przyciąga gości zarówno zdumiewającym widokiem na morze, jak i wyśmienitą kuchnią opartą na owocach morza i lokalnych, sezonowych składnikach. Wraz z nadejściem jesieni restauracja prezentuje nową kartę i zaprasza na komentowaną kolację, która odbędzie się już 23 listopada.
Nowo skomponowane menu to prawdziwa morska podróż pełna wykwintnych smaków powstałych na bazie wysokiej jakości produktów. Nad wszystkim czuwa szef kuchni Tomasz Iwańca, który w swoich daniach łączy rodzinne tradycje z nowoczesnym podejściem do gotowania. W menu znajdziemy bowiem stek z marlina błękitnego w towarzystwie morskich szparagów, filet z barramundi wzbogacony fasolą, vongolami i jabłkiem oraz zaskakująco podaną dziczyznę. Wszystko uzupełnione idealnie dobranym szampanem.
Restauracja Grand Blue zaprasza na kolację komentowaną
Jest smacznie, elegancko i bardzo intrygująco. Tak opisalibyśmy restaurację Grand Blue, która za każdym razem staje na najwyższym poziomie, aby zapewnić swoim gościom niezapomniane przeżycia. Już 23 listopada będzie w niej można przeżyć siedmiodaniową kolację komentowaną, która w otoczeniu pięknych widoków zabierze gości w podróż przez niespotykane smaki i aromaty. Dania skomponowane zostały bowiem z blue foods i wysokiej jakości lokalnych składników. Dopełnieniem całego wieczoru będzie natomiast recital fortepianowy, który zadba o intymny klimat degustacji.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.