Początek sezonu niesie za sobą nowe trendy, również te gastronomiczne. W restauracji Rozbrat 20 rytm pracy wyznacza sezonowość. Miejsce słynące z casual fine diningu ma szansę zdobyć gwiazdkę Michelina.
Kieliszki na Próżnej, Butchery and Wine, Le Braci Cucina – te wyjątkowe miejsca na gastronomicznej mapie Warszawy łączy Daniel Pawełek, założyciel Ferment Group. Do konceptu zalicza się również restauracja Rozbrat 20.
Choć miejsce początkowo było piekarnią, za sprawą szefa kuchni Bartosza Szymczaka stało się fine diningowym miejscem o mniej formalnej atmosferze, serwującym szeroki wybór dań kuchni polskiej i europejskiej. Restauracja wykorzystała uznany w branży gastronomicznej trend, by połączyć casualową atmosferę z eleganckim doświadczeniem jedzenia. Z czego jeszcze słynie restauracja? Przede wszystkim z sezonowości. Tutaj rytm działania wyznaczają sezonowe składniki wysokiej jakości.
Wiosna oznacza więc dla restauracji Rozbrat 20 szereg zmian. Debiutujące w menu dania zapewnią gościom fascynujące doznania smakowe. To nie wszystko. Restauracja ma w tym roku szansę na zdobycie upragnionej przez restauratorów gwiazdki Michelina. Oznaczało by to nie tylko docenienie samej restauracji, ale również idei casual fine diningu, która towarzyszy Rozbrat 20 od samego początku istnienia.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.