Kawiarnia Green Caffè Nero wprowadziła do oferty nową mieszankę ziaren. „Winter Blend” powstała z połączenia trzech różnych metod obróbki kawy pochodzącej z upraw w Hondurasie, Salwadorze i Etiopii.
„Winter Blend” to unikalna kombinacja ziaren obrabianych trzema różnymi metodami: „naturalną” (na słońcu suszone są pełne owoce kawowca), „honey” (podczas usuwania miąższu pozostawia się część pulpy do wyschnięcia bezpośrednio na ziarnach) i „mytą” (gdzie ziarno oddzielane jest od reszty owocu i myte, aby w całości usunąć z niego owocową pulpę). Następnie kawa jest wypalana przez mistrzów Caffè Nero, po czym trafia do kawiarni.
Wyjątkowy smak „Winter Blend” tworzą nuty czekoladowej praliny, śliwki, pomarańczy oraz przypraw
Jej wyjątkowy smak tworzą nuty czekoladowej praliny, śliwki, pomarańczy oraz przypraw „Winter Blend” może być stosowana w każdej kawie na bazie espresso, w tym w napojach świątecznych. Dostępna jest również do kupienia w ziarnach i kapsułkach.
– Jestem pewna, że ta kompozycja smakowa zachwyci naszych gości. Obróbka ziaren trzema sposobami jest całkowicie unikalna i zapewnia wyjątkowy smak. Cieszę się, że nasi klienci będą mogli jej spróbować – mówi Izabela Sakowska, odpowiedzialna za ofertę kaw i napojów w Green Caffè Nero.
Trzy nowe kawy sezonowe w Green Caffè Nero
Premierze „Winter blend” towarzyszy wprowadzenie trzech nowych kaw sezonowych – jeżynowego latte, latte piernikowego i świątecznej delicji o smaku czekolady i pomarańczy z bitą śmietaną. Każda z trzech wariacji bazuje na espresso przygotowanym z ziaren „Winter blend”.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.