Rozpoczynamy nowy sezon! Wraz z nadejściem jesieni przedstawimy wam nowe marki mody, na które warto zwrócić uwagę. Przetestujemy dyniowe menu w warszawskich restauracjach, przyjrzymy się nowościom w branży beauty, a wspólnie z właścicielkami Vegan Ramen Shop ugotujemy szybki i pyszny ramen. Sprawdźcie, co dla Was przygotowaliśmy.
PIĄTEK 10 września 2021 r.
Instagram „Vogue Polska”
Live cooking z Mają Święcicką i Basią Welento
Opis: Maja Święcicka i Basia Welento od czterech lat prowadzą warszawski Vegan Ramen Shop. Specjalnie dla czytelników „Vogue Polska” pokażą, jak przygotować prosty roślinny dandan ramen, idealny na jesień.
Godzina: 18.00
Składniki:
Bulion
1/4 cebuli pokrojonej w kostkę
1 łyżeczka oleju roślinnego do smażenia
10/20 g grzybów shimeji lub kurek
1/2 łyżeczki sproszkowanego czosnku
1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru
280 ml dashi
60 ml mleka sojowego niesłodzonego
1 łyżka tahini
2 łyżki ciemnej pasty miso (aka miso)
1 porcja makaronu
Niemięso sojowe:
1 łyżka granulatu sojowego
1 łyżeczka oleju sezamowego
1/2 łyżeczki miso
1 łyżeczka sosu sojowego
1/4 łyżeczki cukru
Toppings:
Sezam
Pieprz seczuański
Olej chilli
Kurki
Szpinak lub pak choi
Dashi z 280 ml wody, 4 g kombu i 2 g shitakke
Jesienny makijaż i pielęgnacja z Patrycją Dobrzeniecką
Opis: Makijażystka i influencerka opowie o pielęgnacji jako o bazie dla makijażu, podpowie, jak dobrać idealny podkład, i wyjaśni, czemu czerwona szminka nigdy nie wychodzi z mody
Godzina: 19.30
Vogue.pl
Sezon jesienno-zimowy na Vogue.pl otwieramy prezentacją nowych marek, które dobrze mieć na oku. Przeglądamy najlepsze kampanie domów mody na nadchodzący sezon i wybieramy ubrania, w które warto zainwestować. Badamy fenomen tzw. mushroom beauty, które branża okrzyknęła hitem na miarę olejków CBD. Zapowiadamy najbardziej wyczekiwane premiery filmowe i serialowe jesieni, a także degustujemy nowe menu w warszawskich restauracjach. Sprawdzamy, jak generacja Z zmienia naszą świadomość na temat klimatu i ochrony środowiskag oraz prezentujemy gwiazdy najmłodszego pokolenia, o których już jest głośno.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.