Klubopiekarnia Woda to wyjątkowy lokal na mapie Bydgoszczy. Za dnia można tu kupić świeże pieczywo, a nocą zrelaksować się przy ulubionym drinku. Miejsce zostało zaprojektowane przez pracownię Znamy się oraz architekta Pawła Tatarę.
Klubopiekarnia Woda powstała w zabytkowym kompleksie Młynów Rothera składającym się z magazynu zboża, młyna oraz magazynu mąki. Wnętrze lokalu przyciąga spojrzenia. Po wejściu do środka od razu widać wyraźny podział na część technologiczną i tę dostępną dla klientów. Otwarta kuchnia i elementy stalowe nawiązują do maszyn używanych do produkcji mąki, a pionowe żłobienia w strukturze tynku kojarzą się z kamieniem młyńskim i śladami zmielonego zboża.
Wieczorem piekarnia przeobraża się w klub
Kolorystyka lokalu również ma znaczenie. Przeważają tu dwa przeciwstawne kolory – kobalt i pomarańcz. Ten pierwszy kojarzy się z wodą i surowością, a także technologią produkcji mąki. Wieczorem zaś, gdy piekarnia przeistacza się w klub, przeważają ciepłe światła symbolizujące ciepło, słodycz i zabawę. Zimny kobalt zmienia swoją barwę, tak jak zmienia się powierzchnia wody na tle zachodzącego słońca.
Piekarnia za dnia, bar wieczorem
Miejsce i oferta gastronomiczna zostały stworzone przez ekipę toruńskiej piekarni i restauracji Monka. Od godziny dziesiątej do szesnastej serwuje się tu śniadania, lunche i brunche. Przez cały dzień można napić się świeżo palonej kawy, cappuccino czy espresso. W ofercie piekarni znajdziemy bagietki, eklerki, ptysie, tartaletki, a także rzemieślnicze lody. Wieczorem zaś zrelaksujemy się przy ulubionym winie, koktajlach i kraftowym piwie.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.