Nie tylko dyniowe latte – najlepsze pomysły na koktajle kawowe od Nespresso
Sezon, który rozpoczyna co roku aromatyczne dyniowe latte, trwa w najlepsze. Przyjemność z picia rozgrzewających i pobudzających napojów na bazie kawy jest odwrotnie proporcjonalna do wysokości temperatury za oknem. Ponieważ nie ma się co spodziewać, że ta w najbliższych miesiącach będzie rosła, przygotowaliśmy listę pysznych przepisów z nowościami od Nespresso, którymi będziemy rozpieszczać swoje podniebienia jesienią.
Na początek oczywiście sezonowy klasyk, atrybut wszystkich „jesieniar”, czyli Pumpkin Space Cake – słodka dyniowa kawa przyprawiona goździkami, cynamonem i kardamonem. Fanom wypieków Nesspresso proponuje też inny ciasteczkowy wariant – Gingerbread o smaku piernika, cynamonu i imbiru. Oba aromatyczne i gorące napoje z łatwością powstaną dzięki nowej linii kaw Nespresso Barista Creations for Milk – kolekcji mieszanek kawowych skomponowanych specjalnie do przygotowywania koktajli z mlekiem.
Od stworzonej z myślą o krótkich, mlecznych kawach Bianco Piccolo przez karmelowe nuty Bianco Doppio aż po intensywną, mocno wypaloną Bianco Forte. Każda z kapsułek do użycia w ekspresie Nespresso Vertuo zawiera specjalnie wypaloną mieszankę ziaren kawy najwyższej jakości, dzięki którym zaparzony napój ma aksamitną teksturę, doskonale komponującą się z puszystym, kremowym mlekiem. W celu jego uzyskania pomocny będzie specjalny spieniacz np. Aeroccino od Nespresso. Na koniec pozostało już tylko sięgnąć po garść przepisów. Te na kurkumowe sojowe cappuccino, kasztanowe kokosowe latte, sojowe cappuccino z tonką czy też piniowo-miodowe latte znajdziesz na nespresso.com/recipes/pl.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.