Piekarnik to dla wielu nieodłączny element kuchni. Wybór sprzętu, który spełni nasze potrzeby, bywa wyzwaniem. Doskonale wiedzą o tym eksperci skandynawskiej marki Asko, którzy stworzyli aż cztery rodzaje piekarników. Chociaż wyróżniają się różnymi funkcjami, modele łączy doskonałe wzornictwo.
W ofercie Asko znajdziemy cztery rodzaje piekarników o pojemności od 50 do 73 litrów. Zostały zaprojektowane tak, by tworzyć kompatybilny system, także z innymi urządzeniami kuchennymi marki, np. mikrofalówką, ekspresem do kawy czy szufladami do podgrzewania lub pakowania próżniowego. Żeby wybrać model idealny dla siebie, warto najpierw zastanowić się, czego oczekujemy od sprzętu.
Piekarnik konwekcyjno-parowy cechuje się połączeniem funkcji charakterystycznych dla piekarników parowych oraz efektywności piekarnika konwekcyjnego. Zastosowana w sprzęcie technologia wykorzystuje do pieczenia wyłącznie suchą parę, co zapewnia większą chrupkość potraw. To także jeden z najzdrowszych sposobów gotowania – gwarantuje do 22 proc. więcej witamin i do 36 proc. mniej tłuszczów. Piekarnik pyrolityczny pozwala natomiast na dokładne samoczyszczenie urządzenia. Dzięki temperaturze dochodzącej do 465°C resztki jedzenia i zabrudzenia wewnątrz urządzenia ulegają zwęgleniu, które z łatwością wytrzesz po ostudzeniu piekarnika. Piekarnik 5w1 to najbardziej wszechstronny sprzęt w ofercie marki. Łączy w sobie aż pięć różnych sposobów grzania, dzięki czemu jedno urządzenie zapewnia wiele rozwiązań. Będzie szczególnie przydatny we wnętrzach o małym metrażu. Ostatni rodzaj to piekarnik mikrofalowy kombi, który jest kombinacją tradycyjnego sprzętu z mikrofalówką, co gwarantuje aż cztery różne sposoby pieczenia.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.